قرارداد اجرای طرح کشت نشائی پنبه (به جای بذرپاشی) که مؤسسه تحقیقات پنبه کشور شش سال روی آن کار کرده است با دانشگاه فردوسی مشهد منعقد شد.
رئیس مؤسسه تحقیقات پنبه کشور امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام اینکه محققان مؤسسه طی شش سال گذشته روی کشت نشائی کار کردهاند و دستگاه گلدانساز برای کاشت نشاء را اختراع و به ثبت رساندهاند، گفت: مبتکر کشت نشائی پنبه، مؤسسه تحقیقات پنبه است و اندازه گلدانهای مناسب کشت نیز بهدست آمده است، اما هماکنون طرح دانشگاه فردوسی مشهد کار روی ترکیب اندازه گلدانهای کاشت نشاء مورد تأیید وزارت جهاد کشاورزی و دفتر پنبه، دانههای روغنی و گیاهان صنعتی قرار گرفته است.
قربانعلی روشن کشت نشائی را یکی از راههای فرار از بحرانها عنوان کرد و افزود: با کشت نشائی از زمان جلو خواهیم بود و زمانی که هوا سرد است یا محصول دیگری در زمین وجود دارد، در یک فضای سربسته نشاء تولید میشود و به محض بهبود هوا و برداشت محصول نشاء در اراضی کشت میشود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر پنبه به اراضی شور رانده شده و این باعث بدسبزی و کاهش جوانهزنی پنبه در مزارع میشود، خاطرنشان کرد: حساسترین مرحله رشد پنبه جوانهزنی است که با کاشت نشائی، پنبه را بعد از جوانهزنی منتقل میکنیم.
روشن مهمترین ویژگی کاشت نشائی را مصرف بهینه آب اعلام کرد و ادامه داد: در یک فضای سربسته آب کمی مصرف میشود و آبیاری یک تا سه مرحله کاهش مییابد که باعث بهرهوری در مصرف آب میشود.
وی تصریح کرد: طی شش سال گذشته تحقیقات خوبی روی این نوع کاشت در مؤسسه صورت گرفته است و ثبت اختراع نیز داشتهایم، اما تفاهمنامه اجرایی شدن این طرح با دانشگاه فردوسی مشهد منعقد شده است.