به گزارش روابط عمومی معاونت امور زراعت جلسه هماهنگی طرح خودکفایی توسعه کشت قراردادی پنبه روز دوشنبه مورخ ۱۴۰۰/۱۱/۱۱ در محل سالن توسعه وزارت جهادکشاورزی برگزار شد.
در این نشست ابتدا مهندس مهاجر معاون امور زراعت ضمن عرض خیرمقدم و تبریک ایام دهه فجر به اهمیت پنبه به عنوان یکی از محصولات راهبردی صنعتی و ماده اولیه در صنایع نساجی و نظامی اشاره و اظهار داشتند پنبه با کاربردهای وسیع در صنعت، یکی از مهمترین محصولات کشاورزی در جهان است که لقب طلای سفید را به خود اختصاص داده است.
ایشان افزودند با توجه به اهمیت این محصول متاسفانه در طی دهه های اخیر، به دلیل اعمال سیاست های وارداتی و حذف سازمان پنبه کشور این محصول مورد بی مهری قرار گرفت.
معاون امور زراعت تصریح کردند: در سال های اخیر با تغییر نگرش در نرخ ارز و پوشاک، برنامه ها و سیاست های وزارت جهادکشاورزی به سمت و سوی توسعه، جهش تولید و کشت قراردادی پنبه هدایت می شود تا در راستای تحول و خوداتکایی این محصول گام های موثری برداشته شود.
مهندس محسن کاظمینی قائم مقام وزیر در قرارگاه امنیت غذایی ضمن اشاره به تولید و صادرات پنبه در کشور در سال ۸۲ و اعمال سیاست های نادرست مبنی بر واردات پنبه، دلایلی همچون انحلال سازمان پنبه، عدم صرفه اقتصادی، کاهش سطح زیر کشت، ضعف برداشت مکانیزه، عدم پرداخت یارانه، عدم پرداخت وام طی سنوات گذشته را از عوامل بی توجهی به کشت این محصول دانستند.
آقای نصرتی نماینده وزارت دفاع لینتر خام را به عنوان یک ماده راهبردی از اولویت ها و دغدغه های صنایع دفاعی کشور دانست که درحال حاضر کل لینتر مورد نیاز از طریق واردات تأمین میشود.
ایشان تصریح کرد امید است که در آینده بتوان با اجرای طرح خودکفایی در کشت پنبه لینتر مورد نیاز صنایع نظامی را تامین و همچنین آمادگی خود را برای همکاری با صنایع پنبه پاک کنی اعلام کردند.
در این نشست مدیران کارخانجات نساجی به بیان مشکلات و نقطه نظرات در زمینه واردات و عوامل ایجاد نابسامانی در کشت پنبه در سال های اخیر اشاره نمودند و تعامل بین بخش کشاورزی و صنعت و خروجی حاصله بعنوان راهکار برون رفت از این معضل دانستند.
خانم محرابی مدیر کل دفتر نساجی و پوشاک وزارت صمت ضمن تشکر از تعامل وزارت جهادکشاورزی با وزارت صمت نیاز صنایع نساجی کشور به پنبه را ۱۵۰ هزار تن اعلام کرد که در چند سال آینده به ۱۸۰ هزار تن خواهد رسید.
در پایان مهندس هزار جریبی مجری طرح پنبه کشور تصریح کرد : با توجه به آنکه علاوه بر تأمین پنبه کشور، سایر استحصالات و کل زنجیره تولید نیز برعهده این وزارت خانه گذاشته شده، می بایست برای مدیریت تامین و توزیع آن از ابتدا تا انتها برنامه ریزی گردد تا در سال آینده کل زنجیره تولید با مشکل مواجه نشود.
شایان ذکر است روسای و معاونین بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استانهای پنبه خیز کشور، رییس سازمان حفظ نباتات، مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی، مدیر کل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، مدیر عامل کارخانجات پنبه پاک کنی و ریسندگی، مدیر عامل شرکت های تعاونی تولید بذر، مدیر عامل صندوق پنبه، مدیر عامل صندوق بیمه کشاورزی، رییس موسسه تحقییقات پنبه کشور، مدیر عامل اتحادیه پنبه و دانه های روغنی در این جلسه حضور داشتند.