به گزارش روابط عمومی اتحادیه تعاونیهای کشاورزی پنبه و دانه های روغنی کشور:
مقدار ۲۰ تن بذر زودرس پنبه کشور توسط تعاونی پنبه کاران داراب یکی از اعضاء این اتحادیه از کشور ترکیه وارد شد.
مدیرعامل شرکت پنبه کاران داراب در حاشیه سمینار “بررسی راهکارهای تولید پنبه پایدار” اظهار کرد: بذر پنبه موجود در ایران دارای دوره رشد بلند مدت است لذا با توجه به تغییر شرایط آب و هوایی منطقه از مدتها قبل موضوع استفاده از بذرهای زودرس با طول دوره رشد کوتاهتر مدنظر قرار گرفت که این بذرها از چهار طبقه بذری وارد شده و در مزارع شهرستان داراب با حضور کارشناسان ترکیه ای کشت می شود . وی با اشاره به مزایای بذرهای جدید بین ۱۱۰ تا ۱۳۰ روز، با این شرایط حدوداً ۴۰ روز امکان برداشت زودتر پنبه فراهم میشود بنابراین به آب کمتری نیاز است .
آقای انصاری با توجه به شرایط خشکسالی گفت: اگر میزان آب مصرفی را به یک چهارم کاهش دهیم حرکت بزرگی در حوزه تولید محصولاتی نظیر پنبه انجام شده است.
ایشان با توجه به راندمان تولید را مهم ارزیابی کردند و با بیان اینکه راندمان تولید پنبه با استفاده از بذرهای داخلی شهرستان داراب ۳/۵ تن و میانگین کل کشور زیر ۳ تن است فرمود: متوسط تولید در بذرهایی که از ترکیه وارد شده ۴/۵ تن در هکتار است.
آقای انصاری گفت: مشکل دیگری که با بذرهای داخلی داریم برداشت ماشینی در مزارعی که با بذور داخلی کشت شده امکان پذیر نیست و از شرکت ترکیه ای واریته هایی درخواست کردیم که برای برداشت ماشینی مناسب است.
امید آن است که این اتحادیه و دیگر اتحادیه های عضو بتوانند گامهای بلندی در آبادانی این مرزبوم بردارند.