امید شریفی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال برای نخستین بار در کشور این شهرستان اقدام به خرید ماشین آلات مکانیزه برداشت پنبه کرده که اکنون مراحل ترخیص گمرکی را می گذراند.
وی بیان داشت : با به کارگیری کمباین افزون بر تسریع در برداشت پنبه از هدر روی این محصول در زمان برداشت جلوگیری خواهد شد.
«تاکنون برداشت پنبه در شهرستان اشتهارد به صورت دستی و سنتی بوده است.»
** پیش بینی برداشت ۴۲۰ تن وش پنبه در اشتهارد
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اشتهارد با اشاره به اهمیت تولید پنبه، گفت: در سال زراعی جاری ۱۵۵ هکتار از اراضی زراعی این شهرستان زیر کشت پنبه قرار گرفته که پیش بینی می شود از این اراضی ۴۲۰ تن وش پنبه برداشت شود.
وی در ادامه به اهمیت گیاه پنبه اشاره کرد و افزود: در بین گیاهان صنعتی، پنبه از اهمیت ویژهای برخوردار است و این گیاه نه تنها با تولید الیاف در صدر مهمترین گیاهان لیفی جای گرفته بلکه از نظر غذایی حائز اهمیت است و در بازارهای جهانی جزپنج دانه روغنی محسوب میشود.
شریفی ادامه داد: خصوصیات انحصاری الیاف پنبه از قبیل شستشو، دوام، استحکام، قابلیت هدایت بخار آب، نرمی، انعطاف، دوام شیمیایی موجب شده که هیچ ماده مصنوعی نتواند با آن رقابت کند.
مدیرجهاد کشاورزی اشتهارد گفت: اهمیت استراتژیک پنبه در تأمین غذا (روغن)، الیاف مورد نیاز انسان، غذای دام (کنجاله)، اشتغالزایی بالا و کیفیت بالای الیاف است.
شریفی با اشاره به میزان برداشت پنبه در اشتهارد، گفت: این میزان تأمینکننده بخشی از مصرف استان به شمار میرود که به کارخانههای نساجی فرستاده خواهد شد.
این مسئول با بیان اینکه امسال در بیش از ۱۵۵ هکتار از زمینهای اشتهارد پنبه کشت شده است ، افزود:
حدود ۶۰ هکتار از اراضی به صورت مکانیزه و خطی، ۳۰ هکتار به صورت نیمه مکانیزه و مابقی اراضی به صورت دستی کشتشده است.
وی به برنامه مبارزه با آفات و علفهایهرز در مزارع پنبه اشاره کرد و گفت: در اجرای پروژه مدیریت تلفیقی آفات (IPM)کارشناسان حفظ نباتات در قالب اکیپهای نظارت، همواره به پایش مزارع برای مدیریت آفات و بیماریها و علفهایهرز میپردازند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اشتهارد بیان داشت: در برخی از مزارع پنبه شاهد طغیان آفات سنک و کرم غوزه خوار پنبه بودیم که به منظور کنترل بیولوژیک کرم غوزه خوار از حشرهکش زیستی BT حاوی باکتری باسیلوس تورینجینسیس استفاده شد و با هماهنگی مدیریت حفظ نباتات استان و بهرهگیری از کلینیکهای تخصصی آفات نتایج رضایت بخشی در مورد کنترل این ۲ آفت مهم حاصل شد.
وی به پنبهکاران توصیه کرد محصول خود را زمانی برداشت کنند که محصول خشک باشد و شبنم صبحگاهی روی محصول نباشد و از کیسههای کنفی استفاده شود و برای بستن سر کیسهها نیز از نخهای پلاستیکی استفاده نکنند.
«زمان برداشت وش پنبه ماه های آبان و آذر است.»
شهرستان اشتهارد بالغ بر هفت هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد.